Benzine en diesel zijn de twee meest voorkomende brandstoffen op de Nederlandse wegen. Hoewel er steeds meer auto’s op elektriciteit lopen, is het tot voorheen nog het meest gebruikelijk om een voertuig te hebben dat op fossiele brandstof loopt. In dit artikel neem ik jullie mee in het kosten plaatje van de brandstoffen. Hiernaast kijken we welke brandstof geschikt is in welke situatie. Hiernaast gaan we kijken wat het verschil is de maandelijkse kosten.

Het verschil in de motor
Voordat we gaan kijken naar de verschillen in brandstof gaan we het hebben over de verschillen in motor. Want waarom zijn er nu twee verschillende soorten brandstof en hoe werken de motoren? Hoewel het in de eerdere blogs al een klein beetje naar voren is gekomen, zijn het beide koolwaterstofmengsels. Het bekendste verschil tussen de twee motoren zit in de ontstekingsmechanismen. De benzine motor wordt ontstoken doormiddel van een bougie, de dieselmotor daar in tegen ontsteekt doormiddel van zelf ontbranding. De verschillende brandstof als de verschillende samenstellingen van de brandstof vragen samen om een andere motoren. De diesel motor verbruikt minder en gaat minder hoog in toeren. De benzine motor daar in tegen gaat hoger in toeren, maar maakt minder lawaai.

Het aantal kilometers.
Vaak wordt gezegd dat grote voertuigen on diesel rijden en kleine voertuigen op benzine. Hier zit een kern van waarheid in hoewel dit niet de legitieme reden is om de keuze op te baseren. Het heeft namelijk te maken met de hoeveelheid kilometers die je rijdt. Een benzine auto is meer geschikt voor kleine afstanden. Veel mensen kijken bij het aanschaffen van een auto naar de prijs van de brandstof. Als je op deze manier gaat redeneren rijdt heel Nederland in een auto op gas. Het kosten plaatje is alleen anders opgebouwd. Bij een auto komt namelijk ook wegenbelasting kijken. Hoewel de benzine prijs duurder is dan de prijs van diesel is de wegenbelasting van een benzine auto lager. Zoals ik net al zei heeft het te maken met de afstand. De wegenbelasting is een vast bedrag per maand en de brandstof is variabel. Het is misschien handig om dit uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Om het makkelijk te maken kies ik voor simpele, zelfbedachte cijfers. Stel dat een benzine auto standaard 5 euro per kwartaal kosten en de prijs van benzine 1 euro per 25 kilometer is. Als jij in een kwartaal dan 100 kilometer rijdt kost een benzine auto je 5 + 4 = 9 euro. Stel dat een diesel auto rijdt die 10 euro per kwartaal kost en de dieselprijs is 0,75 per 25 kilometer. Er van uitgaande dat alle omstandigheden gelijk blijven en je weer 100 kilometer rijdt kost het je 10 + 3 = 13 euro. In dit geval is een benzine auto dus 4 euro goedkoper per kwartaal. Maar stel nu dat je 1000 kilometer rijdt in het kwartaal. In dit geval kost de benzine auto 5 + 40 = 54 euro en de diesel auto 10 + 30 = 40 euro. Je ziet aan de hand van dit voorbeeld dat de diesel auto goedkoper wordt op het moment dat je meer kilometers rijdt. Het omslag punt ligt (afhankelijk van de auto natuurlijk) op ongeveer 30.000 kilometer. Deze afstand is een groffe schatting. Dit heeft er natuurlijk mee te maken wat de actuele brandstof prijzen zijn en hoeveel de belasting percentages zijn. Er zijn verschillende sites en bedrijven die je kunnen helpen met het berekenen van het omslagpunt. 

In kader van het milieu
Welke auto het beste is voor het milieu hangt af van verschillende factoren. Een diesel motor gaat minder hoog in de toeren dan een benzine motor. Hierdoor verbruikt een diesel auto minder brandstof per kilometer. Als je wilt dat je auto milieu vriendelijk is, is het verstandig om een recent gebouwde auto te kopen. Dit komt omdat zij veel milieu bewuster gebouwd zijn. Oude diesel auto’s hebben niet altijd een roetfilter en zijn in dat geval extreem slecht voor het milieu. Om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn moet je kijken naar het label van de auto. Hoewel grote auto’s best een A-label kunnen hebben, is het rijden van een kleine auto milieu vriendelijker. Deze auto’s zijn minder zwaar en het kost dus minder energie om de auto voort te bewegen. Het is tegenwoordig populair om een hybride auto te rijden. Dit is een auto die de elektrische motor combineert met een fossiele brandstof motor. Deze auto’s kunnen opgeladen worden doormiddel van een stekker of tijdens het rijden door te remmen

Het is lastig om te bepalen welke brandstof geschikt is en het beste bij jou past en jij dus wilt gaan tanken. Het heeft te maken met verschillende markt factoren. We kunnen concluderen dat als je veel kilometers rijdt je moet kiezen om een diesel motor te rijden en minder moet rijden om benzine te rijden. Om het juiste antwoord te krijgen moet je een kijken waar het kantelpunt ligt voor jou persoonlijk